Om mig

Jag heter Lina Algehov och är verksam som konstterapeut sedan 2017. Jag har en antroposofisk konstterapiutbildning från Rudolf Steiner Högskolan i Järna och blev diplomerad januari 2020.

Jag är även utbildad waldorflärare och har arbetat sju år på waldorfskola. Sedan 2017 undervisar jag vuxna på SFI, Svenska för invandrare.

Tidigare erfarenheter innefattar bland annat arbete på förskola, med ensamkommande flyktingungdomar, psykiatriboende, boende för barn, unga och vuxna med olika funktionsnedsättningar samt volontärarbete i Guatemala.

Jag har ritat, målat och hantverkat hela livet och har gått flera kurser och kortare utbildningar inom konstnärliga områden.

Jag intresserar mig mycket för naturens och livets rytmer och strävar efter att leva i samklang med årstiderna och i möjligaste mån följa min egen inre rytm med hänsyn till kropp, känsloliv, intellekt och andlighet. Jag tror att vi, för att skapa en bättre värld behöver börja med oss själva och söka läkning, sanning och balans för att kunna sprida detsamma till omvärlden.

Mitt sätt att hålla kontakten med mig själv och fylla på livskraft är genom vistelse i naturen, skapande, yoga, närvaro, samvaro och egentid i en ständig dans med livet.

Jag har arbetat med människor hela mitt liv och upplevt det djupt meningsfullt. Det terapeutiska förhållningssättet är det som passar mig bäst. Jag har också haft konstnärliga intressen hela livet och är väldigt glad över att kunna kombinera två viktiga områden, terapi och konst i mitt arbete. Jag har flera kompasser inom livsåskådning och spiritualitet som är en grundstomme i min livssyn och genomsyrar mitt förhållningssätt även i arbetet som konstterapeut.

Jag målar och skulpterar gärna och har ägnat mig främst åt akvarell. Jag fascineras över hur vattenelementet ger färgen eget liv, gör den till en utmaning att kontrollera, bjuder på överraskningar, frustration och magi. Senaste åren har jag upptäckt torrpastell och upplevt det frigörande att göra större bilder med hjälp av fingrar och handflator. Jag är också intresserad av keramik som hantverk men utan tillgång till verkstad har jag istället utforskat skulpterandet och fått förståelse för dess kraftfullt läkande potential i vårt stressade samhälle.

Oavsett medium är jag intresserad av att i en bild få fram en känsla, stämning eller uttryck som inte helt lätt låter sig beskrivas i ord. Jag vill utforska utkanten av det vardagliga medvetandet och snudda vid mer svårgripbara dimensioner av det mänskliga.

instagram

Jag har flera inlägg om konstterapi, skapande och att leva rytmiskt på min instagramprofil.
Klicka på bilderna för att komma till inläggen och följ gärna verdandi.art