Yggdrasil som konsttryck

Nu i september kommer jag att beställa nya konsttryck.
Vill du ha ett av dem på din vägg?
Eller ge bort i present?
Gör din beställning av Yggdrasil eller tidigare verk, under rubriken Konsttryck här på sidan.

Yggdrasil är min senast färdiga bild. Den tog flera månader från första skissen till sista kritstrecket. Då hann det visserligen komma en bebis emellan. Kvällen innan förlossningen oroade jag mig för att jag skulle glömma vilka ändringar jag tänkt göra på Fenrisulven. Men det här är ett projekt som behövt sin tid helt oavsett hur livet kommit emellan.

En första bild av Yggdrasil gjorde jag år 2011 under min utbildning till waldorflärare. Den bilden finns tyvärr inte kvar men motivet har levt inom mig sedan dess. Några gånger har det varit på väg ut, men först nu har bilden sett dagens ljus i färdig version. Materialet blev till min förvåning torrpastell. Att göra en väldigt detaljerad bild med trubbiga och dammiga kritor/pennor var minst sagt en utmaning. Säkert kommer jag att göra fler versioner på temat senare, i annat material. Men just nu är jag glad, och stolt över att denna blivit färdig.

Allt på bilden är benämnt i den nordiska mytologin. Om du köper ett tryck av Yggdrasil medföljer en text jag skrivit om vad bilden föreställer, alla de platser och karaktärer som avbildats, deras namn och förhållande till varandra. Jag hoppas att fler i och med detta får möjligheten att berikas av mytologin i både text och bild.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s